Diós óriás csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Formához:
- diónyi vaj vagy margarin
Kenéshez:
- 1 ek tej vagy tejszín 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgájával elkeverve
Töltelékhez:
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj
- 1 dl tej
- 8 dkg kristálycukor
- 3 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg darált dió
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, majd kétszeresére kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a kristálycukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát, 2-3 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, majd hagyjuk kihűlni.
2 db 24 cm-es kapcsos formát vagy kerek sütőedényt kikenünk margarinnal.
A tésztát két cipóra osztjuk és kb 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelék felét rákenjük, feltekerjük, majd csiga vonalban feltekerjük és beletesszük a formákba úgy, hogy a tésztatekercsek vágott vége középre kerüljön.
Konyharuhával letakarva addig kelesztjük,míg egészen ki nem töltik a formát.
Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










