Darafelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 dkg búzadara
- 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg vaj
- 1 db citrom reszelt citromhéja
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek vaj
- 2 tk kekszmorzsa
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara.
A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát, a fele cukrot és a vaníliás cukrokat.
Kevergetve sűrűre felfőzzük.
A tűzről lehúzva hozzá keverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját.
A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzá keverjük az előbbiekhez.
A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát bele öntjük, elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Lekvárral kínáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »