Darafelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 dkg búzadara
- 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg vaj
- 1 db citrom reszelt citromhéja
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek vaj
- 2 tk kekszmorzsa
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara.
A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát, a fele cukrot és a vaníliás cukrokat.
Kevergetve sűrűre felfőzzük.
A tűzről lehúzva hozzá keverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját.
A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzá keverjük az előbbiekhez.
A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát bele öntjük, elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Lekvárral kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










