Darafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 12 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt citromhéja

A tepsi kenéséhez:

  • 1 ek vaj
  • 2 tk kekszmorzsa

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara.

A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát, a fele cukrot és a vaníliás cukrokat.

Kevergetve sűrűre felfőzzük.

A tűzről lehúzva hozzá keverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját.

A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzá keverjük az előbbiekhez.

A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát bele öntjük, elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Még melegen megszórjuk porcukorral.

Lekvárral kínáltam.