Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis dobozos tejföl
    • étolaj a sütéshez
    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást és a tejfölt összegyúrjuk. Ha nagyobb lenne a tojás vagy hígabb a tejföl, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen sem túl ragadós sem túl száraz a tészta.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval feldaraboljuk, közepén vágást ejtünk.

    A tésztát forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá