Csörögefánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 kis dobozos tejföl
  • étolaj a sütéshez
  • porcukor

Elkészítése:

A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást és a tejfölt összegyúrjuk. Ha nagyobb lenne a tojás vagy hígabb a tejföl, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen sem túl ragadós sem túl száraz a tészta.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval feldaraboljuk, közepén vágást ejtünk.

A tésztát forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.