Csokoládés fonat mandulapehellyel recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg nádcukor
- 1 dkg élesztő
- 1-1,5 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába és 1 a kenéshez)
- csipet só
A töltelékhez:
- 4 dl tej
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 2 csapott evőkanál nádcukor
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mandulapehely vagy szeletelt mandula
Elkészítése:
A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót.
Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtjuk kb 30*30 cm-es lappá, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük.
Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszában vágni a tésztát.
Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.
A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon szép barnára sütjük.