Csokikrémes csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg kenyérliszt (ha nincs, akkor helyette finomliszt)
- 1,5 csapott tk só
- 20 g friss élesztő
- 20 g vaníliás cukor
- 30 g cukor
- 150 ml tej
- 130-150 ml víz
Hajtogatáshoz:
- 150-200 g fagyasztott vaj
Töltelék:
- 100 g vaj
- 100 g ét vagy tejcsoki
- porcukor ha étcsoki használunk, ízlés szerint
- 3 ek cukrozatlan kakaópor (ha tejcsokit használunk, akkor mehet cukrozott is)
Tetejére:
- 1 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hajtogatásra szánt vajat a sütést megelőző nap betesszük a fagyasztóba.
Másnap a tejet 1 tk cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A liszteket, sót, maradék cukrot, vaníliás cukrot egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összeállítani a tésztát. Dagasztás közben annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható, az edénytől és a kezünktől is elváló tésztát kapjunk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és reszelünk az egész felületére a fagyos vajból. A tészta jobb szélét behajtjuk 2/3-ig, majd erre ráhajtjuk a bal szélét is. Az így kapott tésztacsíkra is reszelünk vajat, majd fenrtől lehajtjuk 2/3-ig, majd az alsó részét ráhajtjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
Kivesszük a tésztát a hűtőből kivesszük, újra kinyújtjuk 60*40 cm-es téglalappá és újra hajtogatjuk ugyanúgy, mint az előbb. Újra becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat és a csokit felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a kakaóport (és ha szükséges porcukrot), majd hűvös helyre tesszük dermedni. Idő közben, ha nagyon megdermedne és nem kenhető, akkor alacsony lángon olvasszunk rajta egy keveset, hogy kenhető állagú legyen.
A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Egyenletesen rákenjük a tölteléket és feltekerjük. Ha a hosszabbik oldal mentén tekerjük fel, akkor több kisebb csigánk lesz, ha a rövidebbik oldala mentén, akkor kevesebb, de nagyobb csigát kapunk.
A csigákat sütőpapíros tepsire tesszük, letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel bemelegítjük.
A megkelt csigák tetejét és oldalát enyhén felvert tojással lekenjük. 10 percig sütjük a csigákat 220 fokon, majd újabb 10-12 percig sütjük 200 fokon.
Porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »