Csíkos kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.
A közepébe fészket készítünk, beleöntjük a langyos tejet, a cukrot és az élesztőt. Amint felfutott az élesztő (ez kb 10-15 perc) az összes hozzávalóból, kivétel a kakaópaszta, lágy tésztát gyúrunk.
A tésztát kettéválasztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaót. Így kapunk egy barna és egy világos tésztagombócot. Ezeket kb 1,5 óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor letelt a kelesztési idő, mindkét tésztát egyenlő méretűre nyújtjuk a két különböző színű tésztát egymása rakjuk és sodrófával egy kicsit összenyomkodjuk. A kalácstésztát feltekerjük, mint a bejglit és koszorúba – „O” alakúra feltekerjük.
Ezután még 30 percet kelesztjük. Végül lekenjük tojássárgájával és az előmelegített 190 fokos sütőbe rakjuk 15 percre, ezután mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 170 fokra és további 30 percet sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









