Csíkos kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.
A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tészta buciba dolgozzuk.
Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk, a barnát és a világosat is elfelezzük. Így 4 cipónk lesz.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk (ha nincs hosszúkás, szögletes alakú forma, az sem baj, lehet tepsiben is sütni!).
A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és a kalácsot belehelyezzük.
Letakarjuk és addig kelesztjük újból, amíg a formát ki nem tölti.
Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 165-re, majd további 20 percig sütjük.
Ha pirulna teteje, alufóliával letakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »