Csíkos kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.
A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tészta buciba dolgozzuk.
Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk, a barnát és a világosat is elfelezzük. Így 4 cipónk lesz.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk (ha nincs hosszúkás, szögletes alakú forma, az sem baj, lehet tepsiben is sütni!).
A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és a kalácsot belehelyezzük.
Letakarjuk és addig kelesztjük újból, amíg a formát ki nem tölti.
Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 165-re, majd további 20 percig sütjük.
Ha pirulna teteje, alufóliával letakarjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »