Villámgyors kakaós csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 50 ml tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 4 púpos evőkanál porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A túrót és a porcukrot robotgéppel simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, amíg egynemű, krémes állagot kapunk. Ezután kézzel dolgozzuk bele a sütőporral és egy csipet sóval elkevert lisztet, majd az egészet összegyúrjuk, amíg összeáll.
A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 5 mm vastagságúra. Az olvasztott vajjal alaposan megkenjük a teljes felületét. Egyenletesen megszórjuk a kakaós porcukor keverékkel, majd szorosan feltekerjük, hogy szép csigákat kapjunk. A tekercsből éles késsel körülbelül 2 cm vastag szeleteket vágunk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen helyük kelni és sülni. Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A cél, hogy éppen csak kezdjenek színt kapni, hogy ne száradjanak ki. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »