Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors kakaós csiga recept

Villámgyors kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg liszt
    • 50 ml tej
    • 5 evőkanál olaj
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • fél csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 3 evőkanál olvasztott vaj
    • 4 púpos evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A túrót és a porcukrot robotgéppel simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, amíg egynemű, krémes állagot kapunk. Ezután kézzel dolgozzuk bele a sütőporral és egy csipet sóval elkevert lisztet, majd az egészet összegyúrjuk, amíg összeáll.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 5 mm vastagságúra. Az olvasztott vajjal alaposan megkenjük a teljes felületét. Egyenletesen megszórjuk a kakaós porcukor keverékkel, majd szorosan feltekerjük, hogy szép csigákat kapjunk. A tekercsből éles késsel körülbelül 2 cm vastag szeleteket vágunk.

    A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen helyük kelni és sülni. Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A cél, hogy éppen csak kezdjenek színt kapni, hogy ne száradjanak ki. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá