Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A túrót és a porcukrot robotgéppel simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, amíg egynemű, krémes állagot kapunk. Ezután kézzel dolgozzuk bele a sütőporral és egy csipet sóval elkevert lisztet, majd az egészet összegyúrjuk, amíg összeáll.
A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 5 mm vastagságúra. Az olvasztott vajjal alaposan megkenjük a teljes felületét. Egyenletesen megszórjuk a kakaós porcukor keverékkel, majd szorosan feltekerjük, hogy szép csigákat kapjunk. A tekercsből éles késsel körülbelül 2 cm vastag szeleteket vágunk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen helyük kelni és sülni. Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A cél, hogy éppen csak kezdjenek színt kapni, hogy ne száradjanak ki. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálalhatjuk.