Nutellás csavart csiga recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba szórjuk, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a langyos tejjel. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az élesztő felfusson. Amikor az élesztő felhabzott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan bedagasztjuk a tésztát. Miután a tészta összeállt, egy órán át letakarva kelesztjük, hogy duplájára nőjön.
A kelesztés után a tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben jó nagyra nyújtjuk. A tészta egyik felét megkenjük bőségesen Nutellával, de ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba, mert sütés közben kifolyhat. A tészta másik felét ráhajtjuk a Nutellával megkent részre, majd pizzavágóval kb. két centiméter széles csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A csigákat újabb fél órán át kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A kelesztés végén a csigákat lekenjük tojássárgájával, majd kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ezek a Nutellás csigák tökéletesen lágyak és ízletesek lesznek, ideálisak egy finom reggelihez vagy délutáni nasinak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »