Nutellás csavart csiga recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba szórjuk, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a langyos tejjel. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az élesztő felfusson. Amikor az élesztő felhabzott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan bedagasztjuk a tésztát. Miután a tészta összeállt, egy órán át letakarva kelesztjük, hogy duplájára nőjön.
A kelesztés után a tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben jó nagyra nyújtjuk. A tészta egyik felét megkenjük bőségesen Nutellával, de ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba, mert sütés közben kifolyhat. A tészta másik felét ráhajtjuk a Nutellával megkent részre, majd pizzavágóval kb. két centiméter széles csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A csigákat újabb fél órán át kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A kelesztés végén a csigákat lekenjük tojássárgájával, majd kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ezek a Nutellás csigák tökéletesen lágyak és ízletesek lesznek, ideálisak egy finom reggelihez vagy délutáni nasinak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










