Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás csavart csiga recept

Nutellás csavart csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A tésztához

    • 50 dkg búzaliszt (BL55)
    • 2.5 dkg élesztő (friss)
    • 3 dl 1,5%-os tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 csapott evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál étolaj

    A töltelékhez

    • 20 dkg mogyorókrém (Nutella)

    A kenéshez

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A lisztet egy nagy tálba szórjuk, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a langyos tejjel. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az élesztő felfusson. Amikor az élesztő felhabzott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan bedagasztjuk a tésztát. Miután a tészta összeállt, egy órán át letakarva kelesztjük, hogy duplájára nőjön.

    A kelesztés után a tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben jó nagyra nyújtjuk. A tészta egyik felét megkenjük bőségesen Nutellával, de ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba, mert sütés közben kifolyhat. A tészta másik felét ráhajtjuk a Nutellával megkent részre, majd pizzavágóval kb. két centiméter széles csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    A csigákat újabb fél órán át kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A kelesztés végén a csigákat lekenjük tojássárgájával, majd kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

    Ezek a Nutellás csigák tökéletesen lágyak és ízletesek lesznek, ideálisak egy finom reggelihez vagy délutáni nasinak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá