Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csiga futam recept

Csiga futam
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Csupa-csupa A-vitaminos, őszi almás-répás csigák várnak arra a konyhapulton, hogy a gyerkőcök jól megegyék őket . Igaz Dorkám egy darabig még eltologatta őket, hátha elindulnak és édesen énekelt is nekik biztatás – képpen :) S mivel nem voltak hajlandók mozdulni, maradt az üres pocakba való landolás egy bögre hideg tej kíséretében…

    Hozzávalók 8 db csigához:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 dl langyos tej
    • 1 tk cukor
    • 1 mk só
    • 15 dkg sütőtök püré( sült tök turmixolt húsa)
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 dkg friss élesztő

    A kenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, vagy tej

    Díszítésnek

    • 3 szál spagetti (száraztészta )
    • 16 szem mazsola

    Töltelék:

    • 3 db közepes savanykás alma
    • 1 db sárgarépa
    • 1 ek méz( vagy cukor)
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 mk őrölt szegfűszeg
    • 5 dkg vaj
    • fél citrom leve
    • 1 ek búzadara

    Elkészítése:

    Langyos cukros-sós tejben felfuttatom az élesztőt, lisztben elkeverem a sütőtök pürét és az olvasztott vajat. Beleütöm a tojást és az élesztős tejjel együtt simára dolgozom, meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztem. (kb 20 perc)

    Közben elkészítem a tölteléket. Meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát + almákat, citromlével meglocsolom, ezután vajat hevítek lábasban és fedő alatt puhára párolom -mézzel (vagy cukorral, agy édesítővel ),szegfűszeggel és -fahéjjal ízesítem. Amikor megpuhult, leveszem a tűzről, 1 ek búzadarát keverek a masszához, amit hagyok megdagadni a gőzben. (felszívja a gyümölcs nedvességét)Sütőt előmelegítem 180 fokra, tepsit sütőpapírral bélelek.

    Kelt tésztát 8 cipóra vágom és egyenként téglalap alakúra nyújtom.

    Hosszabbik szélére 2 teáskanálnyi tölteléket kanalazok, majd szorosan feltekerem a tésztát. Mindkét végét boríték szerűen kicsit visszahajtom (ne jöjjön ki a töltelék) ezután csiga alakban 2/3 -ad részig feltekerem, a lelógó 1/3 részbe szúrom a szemeket ( kb 4 cm-es spagetti darabra 1-1 szem mazsolát teszek )Lekenem csigákat tojással vagy tejjel.

    10 perc tészta pihentetés, majd az előmelegített sütőben 180 fokon, középső rácson, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
    Jó étvágyat :)

    Tipp:

    A sok betű ellenére egyszerű a recept :)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá