Császármorzsa darával és liszttel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg búzadara
- 15 dkg finomliszt
- 6 dl tej
- 10 dkg mazsola
- rum vagy aroma a mazsola áztatásához 4-5 cl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
- kb 16 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg vaj a sütéshez (2*5 dkg)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A búzadarát, a lisztet, a vaníliás cukrot vagy a vaníiarúd kikapart belsejét a tejben tejben csomómentesre keverjük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
Amasszát legalább 1 órát pihentetjük, de egy éjszakán át is maradhat a hűtőben. Időnként átkeverjük, hogy a búzadara meg tudjon dagadni.
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjéket késhegynyi sóval félkemény habbá verünk, de félúton kb 6-8 dkg kristálycukrot hozzákeverünk és kemény habbá verjük. A tojássárgáka kb. 6-8 dkg kristálycukorral habosra keverjük.
A tésztába keverjük a felvert tojássárgákat, a beáztatott mazsolát a levével együtt, a citrom és narancshéjat és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is.
Két adagban sütjük ki a masszát, így először 5 dkg vajat olvasztunk nagy serpenyőben és a a tészta felét beleöntjük. Lassú tűzön, időnként átforgatva kisebb vagy nagyobb darabokra hagyva megsütjük. Tálba szedjük és folytatjuk ugyanígy a tészta másik felével is.
Porcukorral meghintjük. Ehetjük lekvárral, leönthetjük szörppel vagy főzhetünk csokiszószt és hozzá.
Egy tartalmas leves után kiváló második fogásnak is vagy csak külön édességnek elkészíthetjük, ki, hogyan szereti.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »