Cipó recept

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 1 kk só
- langyos víz (kb 5 dl)
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a feljött élesztőt és az olajat, majd langyos vizet kis adagokban hozzáadva szép sima, félpuha tésztát készítünk.
Meleg helyre téve és letakarva 1 órát kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, 4 egyenlő részre vágjuk és kis kenyérformákat készítünk.
Egy nagy méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyereket és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Miután a sütő felmelegedett, vizet fújunk a kenyerekre és a tetejüket késsel vékonyan bevagdossuk, majd mehetnek a sütőbe.
Légkeveréssel nagyjából 45-50 perc alatt szép pirosra megsütjük. Miután kivettük, ismét vizet fújunk rájuk, majd rácsra tesszük kihűlni.
Azért szeretjük ezeket a kisebb 25 dkg-os cipókat, mert a szeletek könnyen beleférnek a pirítóba, nem mellesleg igen gyakran szoktunk “retro” szendvicseket fogyasztani és ahhoz is tökéletes méretűek, na meg persze a házi kenyérnél nincs jobb!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »