Cinnabon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej (langyos)
- 8 dkg margarin (olvasztott)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 cs instant élesztőpor
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg porcukor
- 40 g őrölt fahéj
- 5-6 dkg margarin (olvasztott)
Krém:
- 200 g krémsajt (mascarpone)
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 30 ml vaníliaaroma
Szóráshoz:
- kb 10 dkg vágott, pirított dió
Elkészítése:
A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
Közben megpirítjuk a diót és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.
Amíg pihen addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.
A pihentetett csigákat előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére rákanalazzuk a krémet és végül megszórjuk a pirított dióval.