Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Churros recept

Churros
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 240 ml víz
    • 11 dkg vaj
    • 2 ek cukor
    • 1/4 tk só
    • 125 g liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sütéshez:

    • szükség szerint étolaj

    Hempergetéshez:

    • ízlés szerint ukor
    • ízlés szerint fahéj
    • ízlés szerint vaníliás cukor
    • 15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
    • 200 ml tejszín

    Elkészítése:

    Egy edényben a vizet, vajat, sót és cukrot forrásig melegítjük. Beleöntjük a lisztet, elkeverjük. Nem vesszük le a gázról, csak alacsony hőfokra állítjuk.

    Egy összeállt masszát kell hogy kapjunk. Ebbe ütjük bele egyesével a tojásokat és dolgozzuk el alaposan.

    A masszát habzsákba tesszük. Olajat hevítünk, majd a nyomózsák segítségével “kukacokat” nyomunk a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    A cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékben meghempergetjük a kisült fánkokat.

    A csokoládét tálba törjük. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira. Simára keverjük és ebbe mártogatjuk az elkészült churrost.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá