Churros recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 240 ml víz
- 11 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1/4 tk só
- 125 g liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sütéshez:
- szükség szerint étolaj
Hempergetéshez:
- ízlés szerint ukor
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint vaníliás cukor
- 15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
- 200 ml tejszín
Elkészítése:
Egy edényben a vizet, vajat, sót és cukrot forrásig melegítjük. Beleöntjük a lisztet, elkeverjük. Nem vesszük le a gázról, csak alacsony hőfokra állítjuk.
Egy összeállt masszát kell hogy kapjunk. Ebbe ütjük bele egyesével a tojásokat és dolgozzuk el alaposan.
A masszát habzsákba tesszük. Olajat hevítünk, majd a nyomózsák segítségével “kukacokat” nyomunk a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékben meghempergetjük a kisült fánkokat.
A csokoládét tálba törjük. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira. Simára keverjük és ebbe mártogatjuk az elkészült churrost.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »