Churros recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 240 ml víz
- 11 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1/4 tk só
- 125 g liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sütéshez:
- szükség szerint étolaj
Hempergetéshez:
- ízlés szerint ukor
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint vaníliás cukor
- 15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
- 200 ml tejszín
Elkészítése:
Egy edényben a vizet, vajat, sót és cukrot forrásig melegítjük. Beleöntjük a lisztet, elkeverjük. Nem vesszük le a gázról, csak alacsony hőfokra állítjuk.
Egy összeállt masszát kell hogy kapjunk. Ebbe ütjük bele egyesével a tojásokat és dolgozzuk el alaposan.
A masszát habzsákba tesszük. Olajat hevítünk, majd a nyomózsák segítségével “kukacokat” nyomunk a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékben meghempergetjük a kisült fánkokat.
A csokoládét tálba törjük. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira. Simára keverjük és ebbe mártogatjuk az elkészült churrost.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.