Churros

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 240 ml víz
  • 11 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1/4 tk só
  • 125 g liszt
  • 3 tojás

Sütéshez:

  • szükség szerint étolaj

Hempergetéshez:

  • ízlés szerint ukor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsoki vagy tortabevonó
  • 200 ml tejszín

Elkészítése:

Egy edényben a vizet, vajat, sót és cukrot forrásig melegítjük. Beleöntjük a lisztet, elkeverjük. Nem vesszük le a gázról, csak alacsony hőfokra állítjuk.

Egy összeállt masszát kell hogy kapjunk. Ebbe ütjük bele egyesével a tojásokat és dolgozzuk el alaposan.

A masszát habzsákba tesszük. Olajat hevítünk, majd a nyomózsák segítségével “kukacokat” nyomunk a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékben meghempergetjük a kisült fánkokat.

A csokoládét tálba törjük. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira. Simára keverjük és ebbe mártogatjuk az elkészült churrost.