Hozzávalók:
Tésztához:
Sütéshez:
Hempergetéshez:
Elkészítése:
Egy edényben a vizet, vajat, sót és cukrot forrásig melegítjük. Beleöntjük a lisztet, elkeverjük. Nem vesszük le a gázról, csak alacsony hőfokra állítjuk.
Egy összeállt masszát kell hogy kapjunk. Ebbe ütjük bele egyesével a tojásokat és dolgozzuk el alaposan.
A masszát habzsákba tesszük. Olajat hevítünk, majd a nyomózsák segítségével “kukacokat” nyomunk a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékben meghempergetjük a kisült fánkokat.
A csokoládét tálba törjük. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira. Simára keverjük és ebbe mártogatjuk az elkészült churrost.