Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás szendvics zsemle recept

Burgonyás szendvics zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 púpos tk cukor
    • 3 kk só
    • 1 dl olaj
    • 4 ek tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 közepes méretű krumpli (kb. 20 dkg)

    Tetejére:

    • 1-2 ek víz
    • 1 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.

    Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Csinos gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk még 30 percet kelni.

    Lekenjük vízzel és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá