Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli lekváros bukta recept

Békebeli lekváros bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt átszitálva
    • 3 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg puha margarin
    • 5 dkg cukor
    • csipetnyi só
    • citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 kávéskanál tejföl

    Elkészítése:

    A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk.

    Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.

    Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesszük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk.

    A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, középre lekvárt halmozunk és összegöngyöljük.

    Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.

    Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá