Aszalt gyümölcsös-lekváros prósza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy gáztepsihez:
- 4 evőkanál finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 kicsi doboz kefír (4*130 g)
- fél csomag sütőpor
- 10 szem aszalt szilva
- 4-5 evőkanál lekvár
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojást a cukrokkal kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a kefírt, a sütőporral elkevert lisztet. A palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnunk, amit csomómentesre keverünk.
A tepsibe sütpapírt feketünk, majd kevés olajjal megkenjük. A masszát beleöntjük és tetszőlegesen kitesszük a lekvárral és az aszalt szilvával.
180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Minél vékonyabb a tészta, annál finomabb, ropógosabb lesz sütés után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










