Aszalt gyümölcsös-lekváros prósza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy gáztepsihez:
- 4 evőkanál finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 kicsi doboz kefír (4*130 g)
- fél csomag sütőpor
- 10 szem aszalt szilva
- 4-5 evőkanál lekvár
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojást a cukrokkal kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a kefírt, a sütőporral elkevert lisztet. A palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnunk, amit csomómentesre keverünk.
A tepsibe sütpapírt feketünk, majd kevés olajjal megkenjük. A masszát beleöntjük és tetszőlegesen kitesszük a lekvárral és az aszalt szilvával.
180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Minél vékonyabb a tészta, annál finomabb, ropógosabb lesz sütés után.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »