Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vaníliamártással recept

Aranygaluska vaníliamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    Továbbá:

    • 10 dkg dió
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg margarin

    Mártáshoz:

    • 1 l tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 3 evőkanál cukor

     

    Elkészítése:

    Az élesztőt 2 dkg cukorral, 1,5 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztből, margarinból, tojásból, reszelt citrom héjból, maradék cukorral, csipet sóval és a felfuttatott élesztővel tésztát dagasztunk. Fél órát meleg helyen kelesztjük.

    Ha megkelt hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket sodrunk a tésztából és 2 cm-es darabokra szeleteljük.

    A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós-cukorban megforgatjuk és kikent tepsibe tesszük. A maradék diót a tetejére szórjuk. A tepsiben is fél órát kelesztjük.

    A sütőt előmelegítjük, és 170 fokon (gázsütőben 2 fokozat) 30 perc alatt készre sütjük.

    A pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel, majd a maradék tejet is hozzáönzjük és folyamatos keverés mellett felfőzzük.

    A megsült galuskákat a mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá