Hozzávalók:
Tésztához:
Továbbá:
Mártáshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dkg cukorral, 1,5 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztből, margarinból, tojásból, reszelt citrom héjból, maradék cukorral, csipet sóval és a felfuttatott élesztővel tésztát dagasztunk. Fél órát meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket sodrunk a tésztából és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós-cukorban megforgatjuk és kikent tepsibe tesszük. A maradék diót a tetejére szórjuk. A tepsiben is fél órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük, és 170 fokon (gázsütőben 2 fokozat) 30 perc alatt készre sütjük.
A pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel, majd a maradék tejet is hozzáönzjük és folyamatos keverés mellett felfőzzük.
A megsült galuskákat a mártással tálaljuk.