Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás,túrós rétes recept

Almás,túrós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók:

    • 3 darabos leveles tészta (bolti)

    A túrós töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 2 evőkanál búzadara
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 10 dkg mazsola

    Az almás töltelékhez:

    • 5 alma
    • cukor vagy méz ízlés szerint
    • őrölt fahéj
    • 5 dkg darált keksz

    A rudak lekenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztalapokat kiterítjük.

    A túrós tölteléknél a a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk.

    A tészta hosszanti felső felére tesszük tesszük a fele tölteléket és feltekerjük. A másik rúdnál is így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük.

    Az almákat meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk és egy kevés vizet öntve alá ,egy lábasban megpároljuk a cukorral,őrölt fahéjjal és citromlével ízesítve. Kihűtjük, a darát keksszel összekeverjük és a lapot megtöltjük.

    (Kaptam a leveles tésztát, 3 lapos volt. 2 darabot túróval, egyet almás töltelékkel töltöttem.)
    200 fokos sütőben sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá