Hozzávalók:
Hozzávalók:
A túrós töltelékhez:
Az almás töltelékhez:
A rudak lekenéséhez:
Elkészítése:
A tésztalapokat kiterítjük.
A túrós tölteléknél a a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk.
A tészta hosszanti felső felére tesszük tesszük a fele tölteléket és feltekerjük. A másik rúdnál is így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük.
Az almákat meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk és egy kevés vizet öntve alá ,egy lábasban megpároljuk a cukorral,őrölt fahéjjal és citromlével ízesítve. Kihűtjük, a darát keksszel összekeverjük és a lapot megtöltjük.
(Kaptam a leveles tésztát, 3 lapos volt. 2 darabot túróval, egyet almás töltelékkel töltöttem.)
200 fokos sütőben sütjük.