Almás,túrós rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás,túrós rétes

Hozzávalók:
Hozzávalók:

  • 3 darabos leveles tészta (bolti)

A túrós töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 10 dkg mazsola

Az almás töltelékhez:

  • 5 alma
  • cukor vagy méz ízlés szerint
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg darált keksz

A rudak lekenéséhez:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A tésztalapokat kiterítjük.

A túrós tölteléknél a a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk.

A tészta hosszanti felső felére tesszük tesszük a fele tölteléket és feltekerjük. A másik rúdnál is így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük.

Az almákat meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk és egy kevés vizet öntve alá ,egy lábasban megpároljuk a cukorral,őrölt fahéjjal és citromlével ízesítve. Kihűtjük, a darát keksszel összekeverjük és a lapot megtöltjük.

(Kaptam a leveles tésztát, 3 lapos volt. 2 darabot túróval, egyet almás töltelékkel töltöttem.)
200 fokos sütőben sütjük.