Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

4 fonásos, foszlós kalács recept

4 fonásos, foszlós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 4 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg margarin
    • 3-3,5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só

    A kalács lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici tej
    • 1 mk cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk.

    A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a többi hozzávalót hozzáadva, jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.

    A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel a liszt sikértartalmától függ,hogy kell-e mind.

    Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk. 4 rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk.

    Sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük.

    A tojássárgáját a tejjel, cukorral összekeverjük, majd lekenjük vele a kalácsot. Letakarjuk és addig kelesztjük újra, míg a formát kitölti.

    Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá