4 fonásos, foszlós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 3-3,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
A kalács lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk.
A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a többi hozzávalót hozzáadva, jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel a liszt sikértartalmától függ,hogy kell-e mind.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk. 4 rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük.
A tojássárgáját a tejjel, cukorral összekeverjük, majd lekenjük vele a kalácsot. Letakarjuk és addig kelesztjük újra, míg a formát kitölti.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »