4 fonásos, foszlós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 3-3,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
A kalács lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - pici tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk.
A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a többi hozzávalót hozzáadva, jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel a liszt sikértartalmától függ,hogy kell-e mind.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk. 4 rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük.
A tojássárgáját a tejjel, cukorral összekeverjük, majd lekenjük vele a kalácsot. Letakarjuk és addig kelesztjük újra, míg a formát kitölti.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









