Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uborka mártás töltött zsemlével recept

Uborka mártás töltött zsemlével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mártás:

    • 4 kovászolni való uborka
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek liszt
    • 1 kis doboz kefir
    • friss kapor
    • bors

    Zsemle:

    • 2 szikkadt zsemle
    • 2-3 csirkemáj
    • fél fej reszelt vöröshagyma
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanálnyi étolaj
    • bors
    • majoránna
    • petrezselyemzöld
    • tetejére 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az uborkákat héjastól lereszeljük az almareszelőn, majd sózva, borsozva, a reszelt vöröshagymával és a reszelt fokhagymával, annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. A kefirben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele az mártást, majd frissen vágott kaprot szórunk rá.

    A zsemlék kalapját levágjuk, majd a belsejüket, amennyire lehet, kiszedjük és összemorzsoljuk.

    A májat elkaparjuk és a zsemlék belsejéhez adjuk a tojással, a vöröshagymával, kevés olajjal és a fűszerekkel együtt. Jól összedolgozzuk.

    A zsemléket forró sütőben kissé megpirítjuk, majd ecsettel egy kis tejjel kívül-belül megkenjük. A tölteléket elfelezzük és megtöltötjük a zsemléket. A kalapjukat visszatesszük és mindegyik tetejére teszünk 1-1 dkg vajat, majd betoljuk a forró sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.

    A kész szemléket a mártással tálaljuk.

    Tipp:

    Aki a joghurtot kedveli, azzal készítse a mártást. Én nem szeretem:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá