Uborka mártás töltött zsemlével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Mártás:

  • 4 kovászolni való uborka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 kis doboz kefir
  • friss kapor
  • bors

Zsemle:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 2-3 csirkemáj
  • fél fej reszelt vöröshagyma
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanálnyi étolaj
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • tetejére 2 dkg vaj

Elkészítése:

Az uborkákat héjastól lereszeljük az almareszelőn, majd sózva, borsozva, a reszelt vöröshagymával és a reszelt fokhagymával, annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. A kefirben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele az mártást, majd frissen vágott kaprot szórunk rá.

A zsemlék kalapját levágjuk, majd a belsejüket, amennyire lehet, kiszedjük és összemorzsoljuk.

A májat elkaparjuk és a zsemlék belsejéhez adjuk a tojással, a vöröshagymával, kevés olajjal és a fűszerekkel együtt. Jól összedolgozzuk.

A zsemléket forró sütőben kissé megpirítjuk, majd ecsettel egy kis tejjel kívül-belül megkenjük. A tölteléket elfelezzük és megtöltötjük a zsemléket. A kalapjukat visszatesszük és mindegyik tetejére teszünk 1-1 dkg vajat, majd betoljuk a forró sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.

A kész szemléket a mártással tálaljuk.

Tipp:

Aki a joghurtot kedveli, azzal készítse a mártást. Én nem szeretem:)