Hozzávalók:
Mártás:
Zsemle:
Elkészítése:
Az uborkákat héjastól lereszeljük az almareszelőn, majd sózva, borsozva, a reszelt vöröshagymával és a reszelt fokhagymával, annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. A kefirben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele az mártást, majd frissen vágott kaprot szórunk rá.
A zsemlék kalapját levágjuk, majd a belsejüket, amennyire lehet, kiszedjük és összemorzsoljuk.
A májat elkaparjuk és a zsemlék belsejéhez adjuk a tojással, a vöröshagymával, kevés olajjal és a fűszerekkel együtt. Jól összedolgozzuk.
A zsemléket forró sütőben kissé megpirítjuk, majd ecsettel egy kis tejjel kívül-belül megkenjük. A tölteléket elfelezzük és megtöltötjük a zsemléket. A kalapjukat visszatesszük és mindegyik tetejére teszünk 1-1 dkg vajat, majd betoljuk a forró sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
A kész szemléket a mártással tálaljuk.
Aki a joghurtot kedveli, azzal készítse a mártást. Én nem szeretem:)