Ananász szósz recept

Hozzávalók:
- 1 doboz ananászkonzerv
- kb 2 dl víz
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek tejföl
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kk só
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Ha nagyobb darabokban van az ananász, akkor vághatjuk kisebbre is, de ez el is maradhat.
Az ananászkonzervet egy edénybe a levével együtt. Egy kis vizet is lehet hozzá tenni, de elhagyható (én tettem bele).
Szórjuk meg a mézeskalács fűszerverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze.
A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, majd merjünk hozzá egy kevés levet a forrásban lévő ananász főzőlevéből és hígítsuk fel vele. Folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá az ananászhoz.
Forraljuk össze és kész is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »