Ananász szósz recept

Hozzávalók:
- 1 doboz ananászkonzerv
- kb 2 dl víz
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek tejföl
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kk só
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Ha nagyobb darabokban van az ananász, akkor vághatjuk kisebbre is, de ez el is maradhat.
Az ananászkonzervet egy edénybe a levével együtt. Egy kis vizet is lehet hozzá tenni, de elhagyható (én tettem bele).
Szórjuk meg a mézeskalács fűszerverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze.
A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, majd merjünk hozzá egy kevés levet a forrásban lévő ananász főzőlevéből és hígítsuk fel vele. Folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá az ananászhoz.
Forraljuk össze és kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »