Vörösboros marhapecsenye hagymás krumplival recept

Hozzávalók:
- 8 szelet marhacomb
- 20 dkg füstölt császárszalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
Hozzávalók a páchoz:
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
- 1 tk színes bors
- 6 szem borókabogyó
- 1 tk koriander
- 2 db babérlevél
- 2 tk ételízesítő
- 2 ek magos dijoni mustár
- 1 dl étolaj
- 3 dl vörösbor
- 1 dl víz
Hagymás krumplihoz:
- 1 kg krumpli (pl. sárga)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 ek zsír
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A babérlevelet tördeljük kisebb darabokra.
A borókabogyót, a koriandert és a színes borsot tegyük egy mozsárba és törjük össze, majd keverjük össze az ételízesítővel.
A hússzeleteket mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd kenjük meg a magos mustárral.
Ezután rétegezzük egy zárható edénybe a felszeletelt hagymával, az apróra tördelt babérlevéllel úgy, hogy közben locsoljuk meg az olajjal, majd öntsük fel a vörösborral és a vízzel.
Ezután zárjuk le a dobozt és tegyük be legalább egy napra a hűtőbe hogy az ízek jól átjárják a húst.
A császárszalonnát vágjuk fel kb fél centis csíkokra, öntsünk alá egy evőkanálnyi zsiradékot és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
Az előzőleg bepácolt húst szedjük ki a pácléből, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, majd a szalonna sütésénél visszamaradt zsiradékon süssük mindkét oldalát egy-egy percig, majd szedjük ki és tegyük félre.
A pácoláshoz használt vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd szintén süssük, pároljuk pár percig a visszamaradt zsiradékban.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy tepsibe terítsük el az előzőleg megpárolt vöröshagymát, szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd fektessük rá az elősütött hússzeleteket, szórjuk közé az előzőleg pirosra sütött császárszalonnát, öntsük fel a visszamaradt páclével, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 90 perc alatt puhára a húst.
Amikor a hússzeletek puhára párolódtak, a nagyja császárszalonnával együtt szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt hagymás-fűszeres-szalonnás levet turmixoljuk le, majd tegyük vissza a hússzeleteket, és résnyire lefedve pároljuk pár percig, hogy a mártás kissé besűrűsödjön (közben óvatosan keverjük, forgassuk össze).
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre.
A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk a tányérra pár evőkanál hagymás krumplit, helyezzük mellé a hússzeletet, kanalazzunk rá a mártásból, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »