Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros marhapecsenye hagymás krumplival recept

Vörösboros marhapecsenye hagymás krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet marhacomb
    • 20 dkg füstölt császárszalonna
    • 4 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)

    Hozzávalók a páchoz:

    • 2 fej vöröshagyma (nagy)
    • 1 tk színes bors
    • 6 szem borókabogyó
    • 1 tk koriander
    • 2 db babérlevél
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 ek magos dijoni mustár
    • 1 dl étolaj
    • 3 dl vörösbor
    • 1 dl víz

    Hagymás krumplihoz:

    • 1 kg krumpli (pl. sárga)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2-3 ek zsír
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A babérlevelet tördeljük kisebb darabokra.

    A borókabogyót, a koriandert és a színes borsot tegyük egy mozsárba és törjük össze, majd keverjük össze az ételízesítővel.

    A hússzeleteket mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd kenjük meg a magos mustárral.

    Ezután rétegezzük egy zárható edénybe a felszeletelt hagymával, az apróra tördelt babérlevéllel úgy, hogy közben locsoljuk meg az olajjal, majd öntsük fel a vörösborral és a vízzel.

    Ezután zárjuk le a dobozt és tegyük be legalább egy napra a hűtőbe hogy az ízek jól átjárják a húst.

    A császárszalonnát vágjuk fel kb fél centis csíkokra, öntsünk alá egy evőkanálnyi zsiradékot és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

    Az előzőleg bepácolt húst szedjük ki a pácléből, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, majd a szalonna sütésénél visszamaradt zsiradékon süssük mindkét oldalát egy-egy percig, majd szedjük ki és tegyük félre.

    A pácoláshoz használt vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd szintén süssük, pároljuk pár percig a visszamaradt zsiradékban.

    A fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

    Egy tepsibe terítsük el az előzőleg megpárolt vöröshagymát, szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd fektessük rá az elősütött hússzeleteket, szórjuk közé az előzőleg pirosra sütött császárszalonnát, öntsük fel a visszamaradt páclével, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 90 perc alatt puhára a húst.

    Amikor a hússzeletek puhára párolódtak, a nagyja császárszalonnával együtt szedjük ki és tegyük félre.

    A visszamaradt hagymás-fűszeres-szalonnás levet turmixoljuk le, majd tegyük vissza a hússzeleteket, és résnyire lefedve pároljuk pár percig, hogy a mártás kissé besűrűsödjön (közben óvatosan keverjük, forgassuk össze).

    A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.

    A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre.

    A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.

    Tipp:

    Tálaláskor tegyünk a tányérra pár evőkanál hagymás krumplit, helyezzük mellé a hússzeletet, kanalazzunk rá a mártásból, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá