Vörösboros marhapecsenye hagymás krumplival recept

Hozzávalók:
- 8 szelet marhacomb
- 20 dkg füstölt császárszalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
Hozzávalók a páchoz:
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
- 1 tk színes bors
- 6 szem borókabogyó
- 1 tk koriander
- 2 db babérlevél
- 2 tk ételízesítő
- 2 ek magos dijoni mustár
- 1 dl étolaj
- 3 dl vörösbor
- 1 dl víz
Hagymás krumplihoz:
- 1 kg krumpli (pl. sárga)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 ek zsír
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A babérlevelet tördeljük kisebb darabokra.
A borókabogyót, a koriandert és a színes borsot tegyük egy mozsárba és törjük össze, majd keverjük össze az ételízesítővel.
A hússzeleteket mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd kenjük meg a magos mustárral.
Ezután rétegezzük egy zárható edénybe a felszeletelt hagymával, az apróra tördelt babérlevéllel úgy, hogy közben locsoljuk meg az olajjal, majd öntsük fel a vörösborral és a vízzel.
Ezután zárjuk le a dobozt és tegyük be legalább egy napra a hűtőbe hogy az ízek jól átjárják a húst.
A császárszalonnát vágjuk fel kb fél centis csíkokra, öntsünk alá egy evőkanálnyi zsiradékot és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
Az előzőleg bepácolt húst szedjük ki a pácléből, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, majd a szalonna sütésénél visszamaradt zsiradékon süssük mindkét oldalát egy-egy percig, majd szedjük ki és tegyük félre.
A pácoláshoz használt vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd szintén süssük, pároljuk pár percig a visszamaradt zsiradékban.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy tepsibe terítsük el az előzőleg megpárolt vöröshagymát, szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd fektessük rá az elősütött hússzeleteket, szórjuk közé az előzőleg pirosra sütött császárszalonnát, öntsük fel a visszamaradt páclével, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 90 perc alatt puhára a húst.
Amikor a hússzeletek puhára párolódtak, a nagyja császárszalonnával együtt szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt hagymás-fűszeres-szalonnás levet turmixoljuk le, majd tegyük vissza a hússzeleteket, és résnyire lefedve pároljuk pár percig, hogy a mártás kissé besűrűsödjön (közben óvatosan keverjük, forgassuk össze).
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre.
A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk a tányérra pár evőkanál hagymás krumplit, helyezzük mellé a hússzeletet, kanalazzunk rá a mártásból, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »