Hozzávalók:
Hozzávalók a páchoz:
Hagymás krumplihoz:
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A babérlevelet tördeljük kisebb darabokra.
A borókabogyót, a koriandert és a színes borsot tegyük egy mozsárba és törjük össze, majd keverjük össze az ételízesítővel.
A hússzeleteket mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd kenjük meg a magos mustárral.
Ezután rétegezzük egy zárható edénybe a felszeletelt hagymával, az apróra tördelt babérlevéllel úgy, hogy közben locsoljuk meg az olajjal, majd öntsük fel a vörösborral és a vízzel.
Ezután zárjuk le a dobozt és tegyük be legalább egy napra a hűtőbe hogy az ízek jól átjárják a húst.
A császárszalonnát vágjuk fel kb fél centis csíkokra, öntsünk alá egy evőkanálnyi zsiradékot és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
Az előzőleg bepácolt húst szedjük ki a pácléből, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, majd a szalonna sütésénél visszamaradt zsiradékon süssük mindkét oldalát egy-egy percig, majd szedjük ki és tegyük félre.
A pácoláshoz használt vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd szintén süssük, pároljuk pár percig a visszamaradt zsiradékban.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy tepsibe terítsük el az előzőleg megpárolt vöröshagymát, szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd fektessük rá az elősütött hússzeleteket, szórjuk közé az előzőleg pirosra sütött császárszalonnát, öntsük fel a visszamaradt páclével, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 90 perc alatt puhára a húst.
Amikor a hússzeletek puhára párolódtak, a nagyja császárszalonnával együtt szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt hagymás-fűszeres-szalonnás levet turmixoljuk le, majd tegyük vissza a hússzeleteket, és résnyire lefedve pároljuk pár percig, hogy a mártás kissé besűrűsödjön (közben óvatosan keverjük, forgassuk össze).
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre.
A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.
Tálaláskor tegyünk a tányérra pár evőkanál hagymás krumplit, helyezzük mellé a hússzeletet, kanalazzunk rá a mártásból, majd úgy kínáljuk.