Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Velős pacal bográcsban recept

Velős pacal bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg pacal
    • 1 kg velő
    • 4 fej vöröshagyma
    • fél fej fokhagyma
    • 2 ek őrölt füszerpaprika
    • só-, bors-, ételízesítő-, őrölt kömény-, Erős Pista ízlés szerint
    • 2 db tv paprika
    • 2 db paradicsom
    • 2 ek zsír

    Abalébe hozzávaló:

    • 5 db babérlevél
    • 1 db vöröshagyma
    • fél fej fokhagyma
    • 1 tk szemesbors

    Elkészítése:

    A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.

    A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemesborsot. Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.

    A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.

    Közepes erős tűzön kb. 1 – 1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!

    Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá