Velős pacal bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg pacal
- 1 kg velő
- 4 fej vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 2 ek őrölt füszerpaprika
- só-, bors-, ételízesítő-, őrölt kömény-, Erős Pista ízlés szerint
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 2 ek zsír
Abalébe hozzávaló:
- 5 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 1 tk szemesbors
Elkészítése:
A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.
A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemesborsot. Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.
Közepes erős tűzön kb. 1 – 1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!
Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »