Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szürkemarha pörkölt recept

Szürkemarha pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhalábszár vagy comb
    • 3-4 ek olaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika (kicsit csípős)
    • 2 db sárga húsú tv paprika
    • 1 dl jó minőségű száraz vörösbor
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 érett paradicsom
    • bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát tisztítás után összezúzzuk egy kés pengéjével. A zöldpaprikát és a tv paprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paradicsomot mosás után szintén felkockázzuk, a marhahúst feldaraboljuk 2 cm-es kockákra.

    Egy lábasba olajat öntünk, és lepirítjuk a kétféle hagyma és a paprika egy részét, erre rádobjuk a kockákra vágott marhahúst és a paradicsomot. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor levet ereszt az étel, megsózzuk, és hozzáöntjük a vörösbort. Időnként megkevergetjük, és majdnem végig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgó levét 2-3 dl vízzel pótoljuk.

    Körülbelül másfél óra kell ahhoz, hogy a szürkemarha húsa megpuhuljon, csak ekkor szórjuk rá a pirospaprikát és a borsot. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel, ne legyen a pörkölt se túl erős, se túl sós. Kevés ideig főzzük még, hogy jól besűrűsödjön.

    Petrezselymes burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá