Sült burgonya, chilis babbal töltve recept

Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 40 dkg darált marhahús
- 3 kiskanál chilis bab fűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 70 g paradicsompüré
- 240 g vegyes babkonzerv
- 240 g chilis babkonzerv
- 20 dkg fagyasztott kukorica
- 5 dkg 80%-os étcsoki
Sajtszószhoz
- 15 dkg cheddar sajt vagy bármilyen más jól olvadó sajt
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csipet cayenne bors (opcionális)
Tálaláshoz
- ízlés szerint reszelt sajt vagy sajtszósz
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint chili paprika
Elkészítése:
A burgonyákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával szurkáljuk meg minden oldalukról.
Locsoljuk meg olívaolajjal, majd rakjuk előmelegített sütőbe. 180C°, kb. 45-55 perc alatt süssük készre.
A hagymát dinszteljük meg és adjuk hozzá a paradicsompürét.
A darált marhahúst adjuk a paradicsomos alaphoz és pirítsuk le, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
Hagyjuk, hogy a hús kiengedje a saját levét és abban párolodjon meg.
Amikor a hús megpárolódott, tegyük hozzá a kukoricát, babot és a csokit. Főzzük jó sűrűre a babragut.
Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.
A megsült, kihűlt burgonyák belsejét egy kanál segítségével vájjuk ki, majd sózzuk meg belülről. Ezután töltsük meg chillis babbal.
Készítsük el a sajtszószt:
A tejet és a keményítőt keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt sajtot.
Kevergetve főzzük sűrűre, kb. 2-3 perc alatt.
A bab tetejére rakjunk a sajt szószból, vagy a reszelt sajtból, majd előmelegített sütőben 170C° kb. 8-12 percig süssük, amíg a sajt ráolvad.
Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg chili paprikáva
Tipp:
Tipp: a sajtszószt érdemes hidegen, kicsit merev állapotban a babragu tetejére rakni, mert így nem fog a sütés alatt szétfolyni teljesen. A kivájt burgonya belsejét felhasználhatjuk pogácsába vagy készíthetünk belőle burgonya krokettet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »