Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült burgonya, chilis babbal töltve recept

Sült burgonya, chilis babbal töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db nagyobb burgonya
    • 40 dkg darált marhahús
    • 3 kiskanál chilis bab fűszerkeverék
    • 1 fej vöröshagyma
    • 70 g paradicsompüré
    • 240 g vegyes babkonzerv
    • 240 g chilis babkonzerv
    • 20 dkg fagyasztott kukorica
    • 5 dkg 80%-os étcsoki

    Sajtszószhoz

    • 15 dkg cheddar sajt vagy bármilyen más jól olvadó sajt
    • 1,5 dl tej
    • 1 teáskanál kukoricakeményítő
    • 1 csipet cayenne bors (opcionális)

    Tálaláshoz

    • ízlés szerint reszelt sajt vagy sajtszósz
    • ízlés szerint tejföl
    • ízlés szerint chili paprika

    Elkészítése:

    A burgonyákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával szurkáljuk meg minden oldalukról.

    Locsoljuk meg olívaolajjal, majd rakjuk előmelegített sütőbe. 180C°, kb. 45-55 perc alatt süssük készre.

    A hagymát dinszteljük meg és adjuk hozzá a paradicsompürét.

    A darált marhahúst adjuk a paradicsomos alaphoz és pirítsuk le, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.

    Hagyjuk, hogy a hús kiengedje a saját levét és abban párolodjon meg.

    Amikor a hús megpárolódott, tegyük hozzá a kukoricát, babot és a csokit. Főzzük jó sűrűre a babragut.

    Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.

    A megsült, kihűlt burgonyák belsejét egy kanál segítségével vájjuk ki, majd sózzuk meg belülről. Ezután töltsük meg chillis babbal.

    Készítsük el a sajtszószt:

    A tejet és a keményítőt keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt sajtot.

    Kevergetve főzzük sűrűre, kb. 2-3 perc alatt.

    A bab tetejére rakjunk a sajt szószból, vagy a reszelt sajtból, majd előmelegített sütőben 170C° kb. 8-12 percig süssük, amíg a sajt ráolvad.

    Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg chili paprikáva

    Tipp:

    Tipp: a sajtszószt érdemes hidegen, kicsit merev állapotban a babragu tetejére rakni, mert így nem fog a sütés alatt szétfolyni teljesen. A kivájt burgonya belsejét felhasználhatjuk pogácsába vagy készíthetünk belőle burgonya krokettet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá