Sült burgonya, chilis babbal töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült burgonya, chilis babbal töltve

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb burgonya
  • 40 dkg darált marhahús
  • 3 kiskanál chilis bab fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 g paradicsompüré
  • 240 g vegyes babkonzerv
  • 240 g chilis babkonzerv
  • 20 dkg fagyasztott kukorica
  • 5 dkg 80%-os étcsoki

Sajtszószhoz

  • 15 dkg cheddar sajt vagy bármilyen más jól olvadó sajt
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet cayenne bors (opcionális)

Tálaláshoz

  • ízlés szerint reszelt sajt vagy sajtszósz
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint chili paprika

Elkészítése:

A burgonyákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával szurkáljuk meg minden oldalukról.

Locsoljuk meg olívaolajjal, majd rakjuk előmelegített sütőbe. 180C°, kb. 45-55 perc alatt süssük készre.

A hagymát dinszteljük meg és adjuk hozzá a paradicsompürét.

A darált marhahúst adjuk a paradicsomos alaphoz és pirítsuk le, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.

Hagyjuk, hogy a hús kiengedje a saját levét és abban párolodjon meg.

Amikor a hús megpárolódott, tegyük hozzá a kukoricát, babot és a csokit. Főzzük jó sűrűre a babragut.

Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.

A megsült, kihűlt burgonyák belsejét egy kanál segítségével vájjuk ki, majd sózzuk meg belülről. Ezután töltsük meg chillis babbal.

Készítsük el a sajtszószt:

A tejet és a keményítőt keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt sajtot.

Kevergetve főzzük sűrűre, kb. 2-3 perc alatt.

A bab tetejére rakjunk a sajt szószból, vagy a reszelt sajtból, majd előmelegített sütőben 170C° kb. 8-12 percig süssük, amíg a sajt ráolvad.

Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg chili paprikáva

Tipp:

Tipp: a sajtszószt érdemes hidegen, kicsit merev állapotban a babragu tetejére rakni, mert így nem fog a sütés alatt szétfolyni teljesen. A kivájt burgonya belsejét felhasználhatjuk pogácsába vagy készíthetünk belőle burgonya krokettet.