Marhatokány gombaraguval recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg marhacomb
- 15 dkg csiperkegomba feje
- 10 dkg laska gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
- 3 ek olaj
- 2 dkg vaj
- só, bors, bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt parmezán
Elkészítése:
A húst és a laskagombát csíkokra, a gombafejeket cikkekre vágjuk, a hagymát kockázzuk.
Forró olajon a húst megpirítjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Felöntjük kevés vízzel, majd fűszerezzük és fedő alatt félig megfőzzük.
Ha félig megfőtt, akkor beleöntjük a bort, hozzáadjuk a gombákat és a fokhagymát, majd készre főzzük. Ízesítjük bazsalikommal és összeolvasztjuk a vajjal.
Széles metélttel tálaljuk és megszórjuk a tetejét parmezánnal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.