Marhatokány gombaraguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Marhatokány gombaraguval

Hozzávalók:

  • 10 dkg marhacomb
  • 15 dkg csiperkegomba feje
  • 10 dkg laska gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 3 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • só, bors, bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek reszelt parmezán

Elkészítése:

A húst és a laskagombát csíkokra, a gombafejeket cikkekre vágjuk, a hagymát kockázzuk.

Forró olajon a húst megpirítjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Felöntjük kevés vízzel, majd fűszerezzük és fedő alatt félig megfőzzük.

Ha félig megfőtt, akkor beleöntjük a bort, hozzáadjuk a gombákat és a fokhagymát, majd készre főzzük. Ízesítjük bazsalikommal és összeolvasztjuk a vajjal.

Széles metélttel tálaljuk és megszórjuk a tetejét parmezánnal.