Hagymakarika marhahússal töltve recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg darált marhahús
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál grill fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 10 dkg nagyon apróra vágott füstölt sajt (opcionális)
- 30 dkg bacon
Elkészítése:
A marhahúst keverjük össze a fűszerekkel, a sajttal, majd kóstoljuk meg és ha kell, akkor ízesítsük még sóval, borssal.
A hagymákat szedjük szét karikákra, majd egy nagy és egy kisebb hagymakarika közé egyenletesen elosztva rakjuk bele a húst.
A hússal megtöltött hagymakarikákat óvatosan tekerjük körbe baconnal. Készítsük elő a faszenes grillsütőt a sütéshez.
Helyezzük a sütő rácsára a hagymakarikákat. Lassú tűzön, kb 150 fokon kb 1 óra alatt süssük át. Ha elkészült, ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártogatóssal.
Szerintem tejfölös-fokhagymás mártogatós illik hozzá a legjobban, már ha addig nem lopkodja el a család.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.