Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymakarika marhahússal töltve recept

Hagymakarika marhahússal töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb fej vöröshagyma
    • 30 dkg darált marhahús
    • 1 kiskanál fokhagymapor
    • 1 kiskanál grill fűszerkeverék
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 10 dkg nagyon apróra vágott füstölt sajt (opcionális)
    • 30 dkg bacon

    Elkészítése:

    A marhahúst keverjük össze a fűszerekkel, a sajttal, majd kóstoljuk meg és ha kell, akkor ízesítsük még sóval, borssal.

    A hagymákat szedjük szét karikákra, majd egy nagy és egy kisebb hagymakarika közé egyenletesen elosztva rakjuk bele a húst.

    A hússal megtöltött hagymakarikákat óvatosan tekerjük körbe baconnal. Készítsük elő a faszenes grillsütőt a sütéshez.

    Helyezzük a sütő rácsára a hagymakarikákat. Lassú tűzön, kb 150 fokon kb 1 óra alatt süssük át. Ha elkészült, ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártogatóssal.

    Szerintem tejfölös-fokhagymás mártogatós illik hozzá a legjobban, már ha addig nem lopkodja el a család.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá