Hagymakarika marhahússal töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymakarika marhahússal töltve

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál grill fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 10 dkg nagyon apróra vágott füstölt sajt (opcionális)
  • 30 dkg bacon

Elkészítése:

A marhahúst keverjük össze a fűszerekkel, a sajttal, majd kóstoljuk meg és ha kell, akkor ízesítsük még sóval, borssal.

A hagymákat szedjük szét karikákra, majd egy nagy és egy kisebb hagymakarika közé egyenletesen elosztva rakjuk bele a húst.

A hússal megtöltött hagymakarikákat óvatosan tekerjük körbe baconnal. Készítsük elő a faszenes grillsütőt a sütéshez.

Helyezzük a sütő rácsára a hagymakarikákat. Lassú tűzön, kb 150 fokon kb 1 óra alatt süssük át. Ha elkészült, ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártogatóssal.

Szerintem tejfölös-fokhagymás mártogatós illik hozzá a legjobban, már ha addig nem lopkodja el a család.