Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyás leves recept

Gulyás leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhahús
    • 2 db sertés oldalas
    • 100 g szalonna vagy egy jó evőkanál zsír
    • 250 g vöröshagyma
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 1 nagy tv paprika
    • 3 paradicsom
    • 1 nagy evőkanál pirospaprika
    • 2 babérlevél
    • só, bors, friss erőspaprika darálva
    • 700 g krumpli
    • lehet még tenni köménymagot, fokhagymát

    Elkészítése:

    A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk ízlés szerinti méretűre. A szalonnát és a húst vágjuk apró darabokra.

    Pirítsuk meg a szalonát, majd adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát és pár csepp (olíva)olajat, így nem fog füstölni vagy megégni.

    Adjuk hozzá a kockára vágott húst, az oldalast és pároljuk addig, amíg a hús ki nem fehéredik, majd szórjuk rá a pirospaprikát és pirítsuk egy percig (ne tovább mert keserű lesz).

    Most hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, a kis kockára vágott paprikát, a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, az erős paprikát és a babérlevelet.

    Öntsük fel hideg vízzel úgy, hogy jól ellepje és lassù tűzön főzzük 2-3 órán át. Ha kell pótoljuk a vizet főzés közben úgy, hogy a hús mindig legyen ellepve.

    Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és azt is puhára főzzük.

    Tálaljuk egy jó adag tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá