Gombás borjú paprikás ajvárral recept
Hozzávalók:
- 1 kg borjúcomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír (liba)
- 2 evőkanál ajvár
- 50 dkg gomba
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Habaráshoz:
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az ajvárt és elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott húst. Elkeverjük a húst a hagymás alappal, majd fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk (időnként nézzük meg, hogy elég folyadék legyen a hús körül, ha szükséges pótoljuk a folyadékot).
Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Amíg puhul a hús, addig a gombákat vágjuk félbe, majd egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a gombát, majd főzzük teljesen puhára a húst és a gombát is.
Ezután tejfölös habarással sűrítsük be a paprikást. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel az elkészült ételt. Parasztgaluska vagy tarhonya illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










