Gombás borjú paprikás ajvárral recept

Hozzávalók:
- 1 kg borjúcomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír (liba)
- 2 evőkanál ajvár
- 50 dkg gomba
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Habaráshoz:
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az ajvárt és elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott húst. Elkeverjük a húst a hagymás alappal, majd fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk (időnként nézzük meg, hogy elég folyadék legyen a hús körül, ha szükséges pótoljuk a folyadékot).
Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Amíg puhul a hús, addig a gombákat vágjuk félbe, majd egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a gombát, majd főzzük teljesen puhára a húst és a gombát is.
Ezután tejfölös habarással sűrítsük be a paprikást. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel az elkészült ételt. Parasztgaluska vagy tarhonya illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »