Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás borjú paprikás ajvárral recept

Gombás borjú paprikás ajvárral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg borjúcomb
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál zsír (liba)
    • 2 evőkanál ajvár
    • 50 dkg gomba
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Habaráshoz:

    • 1 evőkanál liszt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az ajvárt és elkeverjük.

    Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott húst. Elkeverjük a húst a hagymás alappal, majd fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk (időnként nézzük meg, hogy elég folyadék legyen a hús körül, ha szükséges pótoljuk a folyadékot).

    Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.

    Amíg puhul a hús, addig a gombákat vágjuk félbe, majd egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a gombát, majd főzzük teljesen puhára a húst és a gombát is.

    Ezután tejfölös habarással sűrítsük be a paprikást. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel az elkészült ételt. Parasztgaluska vagy tarhonya illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá