Gin tonikos fogas céklával recept

Hozzávalók:
- 10 szem borókabogyó
- 1 dl gin tonik
- 200 g fogasfilé
- 2 cl olívaolaj
- 2 cl citromlé
- 0,5 cl balzsamecet
- 2 dl zöldségalaplé
- 120 g sima, 200 g színes cékla
- durva szemű tengeri só
Elkészítése:
A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) teszem két órára. Utána jeges vízben kiáztatom, hogy ne legyen durván sós az íze és felszeletelem.
A tonikot és a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixolom és hozzáteszem az olívaolajat.
Ebbe a marinádba teszem a felszeletelt fogasfilét egy napra.
A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütöm kb 40-50 perc alatt. Meghámozom és felszeletelem. A bordó céklát krémesre turmixolom zöldségalaplével és balzsamecettel. A színes céklákat ízesítem citromlével és olívaolajjal.
A kész alapanyagokat tányérra rendezem pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »