Gin tonikos fogas céklával recept

Hozzávalók:
- 10 szem borókabogyó
- 1 dl gin tonik
- 200 g fogasfilé
- 2 cl olívaolaj
- 2 cl citromlé
- 0,5 cl balzsamecet
- 2 dl zöldségalaplé
- 120 g sima, 200 g színes cékla
- durva szemű tengeri só
Elkészítése:
A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) teszem két órára. Utána jeges vízben kiáztatom, hogy ne legyen durván sós az íze és felszeletelem.
A tonikot és a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixolom és hozzáteszem az olívaolajat.
Ebbe a marinádba teszem a felszeletelt fogasfilét egy napra.
A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütöm kb 40-50 perc alatt. Meghámozom és felszeletelem. A bordó céklát krémesre turmixolom zöldségalaplével és balzsamecettel. A színes céklákat ízesítem citromlével és olívaolajjal.
A kész alapanyagokat tányérra rendezem pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »