Csilis bab bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- zsír
- 1 kg darált marhahús
- 2 dl vörösbor vagy víz
- fél kiló fagyasztott kukorica
- fél kiló konzerv vörösbab
- 1 liter passata (paradicsom lé)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csili paprika
- só
- bors
- örölt kömény
- szárított bazsalikom
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A zsírt olvasszuk fel a bográcsban, majd dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst és sűrűn kevergetve süssük “fehéredésig” (a marha soha nem lesz fehér….szóval addig, amíg már nem nyers hús színe van).
Öntsük rá a passatát és a vörösbort, fűszerezzük. Tegyük bele a nagyon apróra vágott csilit is, magjával együtt.
Néha megkevergetve rotyogtatjuk egy fél órát.
Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, a babot és a kockákra vágott paprikát is. További nagyjából fél óra múlva készen is van
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »