Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csilis bab bográcsban recept

Csilis bab bográcsban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 fej vöröshagyma
    • zsír
    • 1 kg darált marhahús
    • 2 dl vörösbor vagy víz
    • fél kiló fagyasztott kukorica
    • fél kiló konzerv vörösbab
    • 1 liter passata (paradicsom lé)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 csili paprika
    • bors
    • örölt kömény
    • szárított bazsalikom
    • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A zsírt olvasszuk fel a bográcsban, majd dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk meg.

    Adjuk hozzá a húst és sűrűn kevergetve süssük “fehéredésig” (a marha soha nem lesz fehér….szóval addig, amíg már nem nyers hús színe van).

    Öntsük rá a passatát és a vörösbort, fűszerezzük. Tegyük bele a nagyon apróra vágott csilit is, magjával együtt.

    Néha megkevergetve rotyogtatjuk egy fél órát.

    Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, a babot és a kockákra vágott paprikát is. További nagyjából fél óra múlva készen is van

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá