Csilis bab bográcsban recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- zsír
- 1 kg darált marhahús
- 2 dl vörösbor vagy víz
- fél kiló fagyasztott kukorica
- fél kiló konzerv vörösbab
- 1 liter passata (paradicsom lé)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csili paprika
- só
- bors
- örölt kömény
- szárított bazsalikom
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A zsírt olvasszuk fel a bográcsban, majd dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst és sűrűn kevergetve süssük “fehéredésig” (a marha soha nem lesz fehér….szóval addig, amíg már nem nyers hús színe van).
Öntsük rá a passatát és a vörösbort, fűszerezzük. Tegyük bele a nagyon apróra vágott csilit is, magjával együtt.
Néha megkevergetve rotyogtatjuk egy fél órát.
Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, a babot és a kockákra vágott paprikát is. További nagyjából fél óra múlva készen is van
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.