Beef pie recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 65 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 ek tejföl
- 1 ek kacsa vagy libazsír
- 1 só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 30-35 dkg főtt marhahús
- 2 kisebb burgonya
- 20 dkg sajt
- 2 friss chili paprika
- 1 kis üveges gomba
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 szál friss vagy 1 tk szárított kakukkfű
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 45-50 percet kelesztjük.
Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chili paprikával és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk a fűszereket, a levéről leszűrt gombát és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vékonyra kisodorjuk és 15 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle.
Minden tésztára teszünk egy nagy kanállal a töltelékből, a szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a peremét, afféle félholdakat kapunk!
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk ügyelve arra, hogy majd a sülésnél kelni fog egy picit és ne érjenek össze.
A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon (így nem reped ki) és a sütőbe téve kb 28-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Miután elkészült rácsra tesszük, hogy kissé hűljenek.
Friss, ropogós zöldsalátával vagy csak egyszerűen mustárral, ketchuppal, illetve majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »