Beef pie recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 65 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 ek tejföl
- 1 ek kacsa vagy libazsír
- 1 só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 30-35 dkg főtt marhahús
- 2 kisebb burgonya
- 20 dkg sajt
- 2 friss chili paprika
- 1 kis üveges gomba
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 szál friss vagy 1 tk szárított kakukkfű
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 45-50 percet kelesztjük.
Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chili paprikával és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk a fűszereket, a levéről leszűrt gombát és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vékonyra kisodorjuk és 15 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle.
Minden tésztára teszünk egy nagy kanállal a töltelékből, a szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a peremét, afféle félholdakat kapunk!
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk ügyelve arra, hogy majd a sülésnél kelni fog egy picit és ne érjenek össze.
A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon (így nem reped ki) és a sütőbe téve kb 28-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Miután elkészült rácsra tesszük, hogy kissé hűljenek.
Friss, ropogós zöldsalátával vagy csak egyszerűen mustárral, ketchuppal, illetve majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »