Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Beef pie recept

Beef pie
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 65 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek kacsa vagy libazsír
    • 1 só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 30-35 dkg főtt marhahús
    • 2 kisebb burgonya
    • 20 dkg sajt
    • 2 friss chili paprika
    • 1 kis üveges gomba
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 2 szál friss vagy 1 tk szárított kakukkfű

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 45-50 percet kelesztjük.

    Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chili paprikával és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk a fűszereket, a levéről leszűrt gombát és jól összekeverjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vékonyra kisodorjuk és 15 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle.

    Minden tésztára teszünk egy nagy kanállal a töltelékből, a szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a peremét, afféle félholdakat kapunk!

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk ügyelve arra, hogy majd a sülésnél kelni fog egy picit és ne érjenek össze.

    A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon (így nem reped ki) és a sütőbe téve kb 28-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Miután elkészült rácsra tesszük, hogy kissé hűljenek.

    Friss, ropogós zöldsalátával vagy csak egyszerűen mustárral, ketchuppal, illetve majonézzel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá