Beef pie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 65 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 ek tejföl
- 1 ek kacsa vagy libazsír
- 1 só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 30-35 dkg főtt marhahús
- 2 kisebb burgonya
- 20 dkg sajt
- 2 friss chili paprika
- 1 kis üveges gomba
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 szál friss vagy 1 tk szárított kakukkfű
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 45-50 percet kelesztjük.
Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chili paprikával és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk a fűszereket, a levéről leszűrt gombát és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vékonyra kisodorjuk és 15 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle.
Minden tésztára teszünk egy nagy kanállal a töltelékből, a szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a peremét, afféle félholdakat kapunk!
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk ügyelve arra, hogy majd a sülésnél kelni fog egy picit és ne érjenek össze.
A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon (így nem reped ki) és a sütőbe téve kb 28-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Miután elkészült rácsra tesszük, hogy kissé hűljenek.
Friss, ropogós zöldsalátával vagy csak egyszerűen mustárral, ketchuppal, illetve majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!