Beef pie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 65 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 ek tejföl
- 1 ek kacsa vagy libazsír
- 1 só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 30-35 dkg főtt marhahús
- 2 kisebb burgonya
- 20 dkg sajt
- 2 friss chili paprika
- 1 kis üveges gomba
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 szál friss vagy 1 tk szárított kakukkfű
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 45-50 percet kelesztjük.
Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chili paprikával és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk a fűszereket, a levéről leszűrt gombát és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vékonyra kisodorjuk és 15 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle.
Minden tésztára teszünk egy nagy kanállal a töltelékből, a szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a peremét, afféle félholdakat kapunk!
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk ügyelve arra, hogy majd a sülésnél kelni fog egy picit és ne érjenek össze.
A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon (így nem reped ki) és a sütőbe téve kb 28-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Miután elkészült rácsra tesszük, hogy kissé hűljenek.
Friss, ropogós zöldsalátával vagy csak egyszerűen mustárral, ketchuppal, illetve majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










