Zöldségleves grízgaluskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér és néhány levele
- 4 kisebb burgonya
- 2-3 marék zöldborsó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vegeta
- só
- víz
- búzadara
Elkészítése:
A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk.
Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, vegetát, pici sót és felöntjük kb 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. A tojást pici sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Mikor a zöldségek megfőttek kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek és feljönnek a leves tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »