Zöldségleves grízgaluskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér és néhány levele
- 4 kisebb burgonya
- 2-3 marék zöldborsó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vegeta
- só
- víz
- búzadara
Elkészítése:
A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk.
Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, vegetát, pici sót és felöntjük kb 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. A tojást pici sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Mikor a zöldségek megfőttek kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek és feljönnek a leves tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »