Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldségleves grízgaluskával recept

Zöldségleves grízgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér és néhány levele
    • 4 kisebb burgonya
    • 2-3 marék zöldborsó
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vegeta
    • víz
    • búzadara

    Elkészítése:

    A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk.

    Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, vegetát, pici sót és felöntjük kb 1,5 liter vízzel.

    Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. A tojást pici sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.

    Mikor a zöldségek megfőttek kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek és feljönnek a leves tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá