Zöldségleves grízgaluskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér és néhány levele
- 4 kisebb burgonya
- 2-3 marék zöldborsó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - vegeta
- só
- víz
- búzadara
Elkészítése:
A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk.
Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, vegetát, pici sót és felöntjük kb 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. A tojást pici sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Mikor a zöldségek megfőttek kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek és feljönnek a leves tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









