Zöldségleves grízgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér és néhány levele
  • 4 kisebb burgonya
  • 2-3 marék zöldborsó
  • 1 tojás
  • vegeta
  • víz
  • búzadara

Elkészítése:

A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk.

Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, vegetát, pici sót és felöntjük kb 1,5 liter vízzel.

Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. A tojást pici sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.

Mikor a zöldségek megfőttek kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek és feljönnek a leves tetejére.