Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbóleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg kelbimbó
    • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 púpos evőkanál liszt,
    • 1 dl tejföl
    • 1 zöldpaprika vagy só¬zott
    • darált paprika
    • késhegynyi pirospaprika
    • csipet cukor

    Elkészítés:
    Az olajban egy kissé megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, a liszttel meg a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 liter vízzel (vagy csontlével) felengedjük. Beletesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, és enyhén megcukrozzuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, a megtisztított kelbimbót a levesbe tesszük, és lassan puhára főzzük. Tejfölösen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek