Kelbimbóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg kelbimbó
  • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt,
  • 1 dl tejföl
  • 1 zöldpaprika vagy só¬zott
  • darált paprika
  • késhegynyi pirospaprika
  • csipet cukor

Elkészítés:
Az olajban egy kissé megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, a liszttel meg a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 liter vízzel (vagy csontlével) felengedjük. Beletesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, és enyhén megcukrozzuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, a megtisztított kelbimbót a levesbe tesszük, és lassan puhára főzzük. Tejfölösen tálaljuk.